Chicken Shinwari karahi | Chicken Karahi Dhaba Style | Karahi | recipe by chef tamana's kitchen



Chicken Shinwari karahi | Chicken Karahi Dhaba Style | Karahi | recipe by chef tamana's kitchen

  • Ingredients:
  • 700g Chicken (Karahi cut)
  • 1 tbsp Lemon juice
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Black pepper (crushed)
  • 5g Ginger (julienne)
  • 10g Green chilies
  • 4 Tomatoes
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1/2 cup Oil
  • Directions:
  • In a pan heat oil, add garlic and cook until golden brown.
  • Add chicken and tomatoes, cover the lid and let it simmer on low flame for 5 to 7 minutes.
  • Mix it well and add salt, black pepper and green chilies.
  • Let it cook for 5 minutes.
  • Add lemon juice, ginger and mix it well.
  • Garnish it with green chilies and your dish is ready to serve.

Preparation Time:

30 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
چکن 700گرام
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی کالی مرچ 1کھانے کا چمچv
ادرک 5گرام
ہری مرچیں 10گرام
ٹماٹر 4عدد
لہسن 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل آدھا کپ
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں چکن، ٹماٹر، ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
پھر ڈھکن اٹھا کر اچھی طرح مکس کریں اور اس میں نمک، کالی مرچ اور ہری مرچیں ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
اب اس میں لیموں کا رس اور ادرک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
سبز مرچوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

30 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4

Comments